Nasze produkty - Chleby mieszane:

Chleb dobrodziej jaglany

waga 0,650 kg

Chleb pszenno-żytni wypiekany na naturalnym zakwasie. Ceniony za prozdrowotne właściwości kaszy jaglanej, siemienia lnianego i babki płesznik. Już od pierwszych dni podbił serca naszych klientów.

Jest lekkostrawny i zawiera dużą ilość bakterii probiotycznych, które korzystnie wpływają na odporność organizmu oraz poprawiają trawienie. Jest to zasługa długiej 24-godzinnej fermentacji ciasta. Osoby szczególnie zwracające uwagę na swoją dietę z pewnością docenią jego właściwości zdrowotne, ale i smakowe.

  • mąka PSZENNA 37,3%
  • woda
  • naturalny zakwas żytni 18,6% (mąka ŻYTNIA 62,5%, woda)
  • kasza jaglana (7,7%)
  • nasiona siemienia lnianego
  • mąka ŻYTNIA 2,7%
  • mieszanka piekarnicza (gluten PSZENNY, mąka PSZENNA, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy)
  • sól
  • babka płesznik
  • drożdże

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • wartość energetyczna: 1000 kJ / 236 kcal
  • tłuszcz: 2,6 g | nasycone kwasy tłuszczone: 0,39 g
  • węglowodany: 44 g | w tym cukry: 2,5 g
  • błonnik: 3,1 g | białko: 7,7 g | sól: 1,4 g
Akademia Piekarza Kontakt z nami

ul. Korkowa 68
04-519 Warszawa

tel. 22 332 65 45
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl

ul. Malownicza 33
02-272 Warszawa

tel. 22 332 65 00
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl