Nasze produkty - Chleby mieszane:

Chleb jęczmienny

waga 0,400 kg

Chleb pszenno-żytni wypiekany na naturalnym zakwasie żytnim. Wzbogacony o jęczmień i owies, będące źródłem witamin z grupy B, antyoksydantów, żelaza, wapnia, magnezu oraz cynku. Chleb ten zawiera również dużą ilość bakterii probiotycznych, które korzystnie wpływają na odporność oraz poprawiają trawienie. To zasługa długiej 24-godzinnej fermentacji ciasta.

  • mąka PSZENNA 37,7%
  • woda
  • naturalny zakwas żytni 16,8% (mąka ŻYTNIA, woda)
  • ziarno obłuszczone JĘCZMIENIA 3,8%
  • ziarno obłuszczone OWSA 1,3%
  • mąka ŻYTNIA 1,3%
  • sól
  • kaszka kukurydziana
  • gluten PSZENNY
  • środek wypiekowy [JĘCZMIENNA mąka słodowa, ekstrakt słodu (słód JĘCZMIENNY, woda)]
  • olej rzepakowy
  • piekarskie drożdże prasowane
  • słód JĘCZMIENNY
  • środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy)

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • wartość energetyczna: 1067 kJ | 252 kcal
  • tłuszcz: 2,5 g | nasycone kwasy tłuszczone: 0,3 g
  • węglowodany: 48 g | w tym cukry: 1,8 g
  • błonnik: 2,6 g | białko: 8,1 g | sól: 1,4 g
Akademia Piekarza Kontakt z nami

ul. Korkowa 68
04-519 Warszawa

tel. 22 332 65 45
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl

ul. Malownicza 33
02-272 Warszawa

tel. 22 332 65 00
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl