TRADYCJA
ZOBOWIĄZUJE

Od ponad 90 lat hasło to jest głównym mottem działalności piekarni GRZYBKI. A wszystko zaczęło się w 1927 roku, kiedy to Henryk Cichowski otrzymał dyplom czeladnika w zawodzie piekarza. Od tego momentu życie jego i ukochanej żony Tosi zostało na stałe związane z produkcją pieczywa.

nasza historia

W 1986 roku tradycje rodzinne przejęły dzieci: Andrzej i Krzysztof Cichowscy oraz Elżbieta Federowicz. Wszyscy posiadają mistrzowskie uprawnienia w zawodzie piekarza. Ale na tym nie koniec. Obecnie w piekarni pracuje także trzecie pokolenie, wnuczki i wnukowie Henryka i Tosi.

PRODUKCJA W WARSZAWIE

W 1985 r. zostaje otwarty zakład przy Alei Stanów Zjednoczonych. Temu miejscu piekarnia zawdzięcza swoją nazwę GRZYBKI. A właściwie okolicznym mieszkańcom, którzy nadali ją ze względu na wyjątkową i charakterystyczną architekturę obiektu. Jeszcze do początku 2017 roku można tam nabyć nasze wyroby.

W 1996 roku powstaje kolejny zakład przy ulicy Korkowej 68. Obiekt zostaje zgłoszony przez Stowarzyszenie Architektów Polskich do konkursu na „Ulubieńca Warszawy” i na stałe wpisuje się w krajobraz dzielnicy Wawer.

nasza historia
nasza historia

To nie wszystko. W 2016 roku do piekarni na Korkowej dołącza nowoczesny zakład przy ulicy Malowniczej 33. W mieszczącej się przy nim piekarni, oprócz tradycyjnych wypieków można kupić produkty, które idealnie komponują się z pieczywem. Na głodnych czekają wyjątkowe dania z Bistro Malownicza, których można skosztować przy jednym z wielu miejsc siedzących w części jadalnianej.

W bezpośrednim sąsiedztwie piekarni znajduje się niezwykłe miejsce – Akademia Piekarza Grzybki. To niespotykana okazja, żeby zajrzeć do serca piekarni, samodzielnie przygotować różne wypieki pod okiem doświadczonego zespołu Akademii i skosztować jeszcze ciepłych produktów z piekarni.

ASORTYMENT

Od samego początku istnienia naszej piekarni stawiamy przede wszystkim na jakość oferowanych produktów. Szeroka gama asortymentu opiera się na ponad 90-letnim doświadczeniu. Pozwala to na zachowanie wysokiej jakości i oryginalnego smaku wyrobów przy jednoczesnym zachowaniu ich prozdrowotnych właściwości.

Obecnie GRZYBKI oferują ponad 30 naturalnych rodzajów chleba. Te o niezwykle bogatym wnętrzu zawierają najwyższej jakości ziarna zbóż, pestki dyni, słonecznika, czarny sezam, nasiona Chia, jagody Goji czy śliwki kalifornijskie. Wszystko to w trosce o jak największe zadowolenie naszych Klientów.

nasza historia

Jak wiadomo nie samym chlebem człowiek żyje, dlatego też GRZYBKI posiadają szeroką gamę wyrobów cukierniczych, począwszy od pysznych drożdżówek, poprzez ciasteczka na wagę, po wspaniałe serniki, ciasta i torty. Każdy smakosz znajdzie coś odpowiedniego dla siebie. Cukiernia szczyci się bardzo lubianymi przez Klientów ciastami tradycyjnymi takimi jak drożdżowe czy szarlotka, ale często zaskakuje również nowościami. Co sezon przybywa nam wielu nowych fanów naszych lodów rzemieślniczych, wyjątkowych bo naturalnymi!

Do naszych klasycznych wypieków dołączyły również pożywne przekąski w sam raz na mniejszy głód. Do wyboru są sezonowe sałatki, szeroka gama kanapek mięsnych i wegetariańskich, śniadania w kubeczku, które mogą również zastąpić deser oraz orzeźwiające soki wyciskane metodą wolnoobrotową.

JAKOŚĆ I ROZWÓJ

Właściciele i pracownicy piekarni od lat uczestniczą w międzynarodowych targach, gdzie pogłębiają swoją wiedzę technologiczną, nieustannie podnoszą swoje kwalifikacje oraz poszukują najlepszych rozwiązań w zaopatrzeniu nowoczesnego parku maszynowego zakładów. Przestrzeganie reżimów technologicznych i receptur, których część wprowadził sam Henryk Cichowski – pozwala na osiąganie rewelacyjnych właściwości smakowo-odżywczych naszych produktów.

Wiemy, że jako producent żywności ponosimy szczególną odpowiedzialność za zdrowie naszych Klientów, dlatego nie tylko jakość produktów, ale także higiena produkcji ma dla nas szczególne znaczenie.

Rozumiemy, że zadowolenie Klientów jest podstawą rozwoju naszej firmy. Aby to osiągnąć:

  • Wdrożyliśmy i codziennie udoskonalamy system zarządzania jakością EN ISO 9001:2015 oraz system bezpieczeństwa żywności EN ISO 22000:2006, jak również regularnie poddajemy go niezależnej ocenie ekspertów
  • współpracujemy z uznanymi i najlepszymi dostawcami surowców
  • terminowo realizujemy dostawy
  • nieustannie podnosimy swoje kwalifikacje, aby utrzymać wysoką jakość produktów
  • inwestujemy i unowocześniamy naszą firmę
  • doskonalimy nasz system zarządzania

Nasze Certyfikaty

Akademia Piekarza Kontakt z nami

ul. Korkowa 68
04-519 Warszawa

tel. 22 332 65 45
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl

ul. Malownicza 33
02-272 Warszawa

tel. 22 332 65 00
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl