Tradycja zobowiązuje

Od ponad 90 lat hasło to jest głównym mottem działalności piekarni GRZYBKI. A wszystko zaczęło się w 1927 roku, kiedy to Henryk Cichowski otrzymał dyplom czeladnika w zawodzie piekarza. Od tego momentu życie jego i ukochanej żony Tosi zostało na stałe związane z produkcją pieczywa.

W 1986 roku tradycje rodzinne przejęły dzieci: Andrzej i Krzysztof Cichowscy oraz Elżbieta Federowicz. Wszyscy posiadają mistrzowskie uprawnienia w zawodzie piekarza. Ale na tym nie koniec. Obecnie w piekarni pracuje także trzecie pokolenie, wnuczki i wnukowie Henryka i Tosi.

PRODUKCJA W WARSZAWIE

wczoraj i dziś...

Od 1985 r. działa zakład przy Alei Stanów Zjednoczonych. Temu miejscu piekarnia zawdzięcza swoją nazwę GRZYBKI. A właściwie okolicznym mieszkańcom, którzy nadali ją ze względu na wyjątkową i charakterystyczną architekturę obiektu. W 1996 roku powstaje kolejny zakład przy ulicy Korkowej 68. Obiekt zostaje zgłoszony przez Stowarzyszenie Architektów Polskich do konkursu na „Ulubieńca Warszawy”. To nie wszystko. W 2016 roku otwarty zostaje nowoczesny zakład przy ulicy Malowniczej 33.

Technologia

Od samego początku istnienia piekarnia stawia przede wszystkim na jakość oferowanych produktów. Szeroka gama asortymentu opiera się na ponad 90-letnim doświadczeniu. Pozwala to na zachowanie wysokiej jakości i oryginalnego smaku wyrobów. W dzisiejszych, bardzo wymagających czasach liczą się przede wszystkim prozdrowotne właściwości produktów.

Przestrzeganie reżimów technologicznych i receptur, których część wprowadził sam Henryk Cichowski – pozwala na osiąganie rewelacyjnych właściwości smakowo-odżywczych naszych produktów. Bo przecież dobry chleb jest naturalnym źródłem błonnika, magnezu, fosforu i wielu innych cennych mikroelementów.

  • Świat

    Właściciele i pracownicy piekarni od lat uczestniczą w międzynarodowych targach, gdzie pogłębiają swoją wiedzę technologiczną oraz poszukują najlepszych rozwiązań w zaopatrzeniu nowoczesnego parku maszynowego zakładów.

  • Dziś

    Obecnie piekarnia GRZYBKI oferuje ponad 30 naturalnych rodzajów chleba. Te o niezwykle bogatym wnętrzu zawierają najwyższej jakości ziarna zbóż, pestki dyni, słonecznika, czarny sezam, nasiona Chia, jagody Goji czy śliwki kalifornijskie, a wszystko to w trosce o jak największe zadowolenie wymagających Klientów.

  • Cukiernia

    Jak wiadomo nie samym chlebem człowiek żyje - dlatego też GRZYBKI posiadają szeroką gamę wyrobów cukierniczych, począwszy od pysznych drożdżówek, poprzez ciasteczka na wagę, po wspaniałe serniki, ciasta i torty. Każdy smakosz znajdzie dla siebie coś odpowiedniego. Cukiernia szczyci się bardzo lubianymi przez Klientów ciastami tradycyjnymi takimi jak drożdżowe czy szarlotka, ale nie tylko.

Akademia Piekarza Kontakt z nami

ul. Korkowa 68
04-519 Warszawa

tel. 22 332 65 45
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl

ul. Malownicza 33
02-272 Warszawa

tel. 22 332 65 00
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl