Nasze produkty - Chleby mieszane:

Chleb włoski

waga 0,450 kg

Chleb pszenny wyrabiany jest na naturalnym zakwasie, a jego ciasto fermentuje 36 godzin. Dzięki wielogodzinnej fermentacji chleb zachowuje swoją świeżość na dłużej.
Dodatkowo jego smak wzbogaciliśmy o kawałki suszonych pomidorów oraz czarnych i zielonych oliwek, które nadają wyjątkowego smaku i aromatu. Złocista, chrupiąca skórka z charakterystycznym nacięciem na górze na pewno przyciągnie Wasz wzrok!

*Zdjęcia przedstawione w opisach produktów mają charakter poglądowy.

  • mąka PSZENNA
  • Naturalny zakwas pszenny (mąka PSZENNA,, woda)
  • Woda
  • Pomidory suszone 5,1 % (pomidory suszone 80,0 %, olej słonecznikowy, sól, przyprawy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, ocet winny)
  • Oliwki czarne 4,7 % (oliwki, woda, sól, stabilizator: glukonian żelazawy)
  • Oliwki zielone 4,7 % (woda, oliwki, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy)
  • Mąka ŻYTNIA
  • Sól
  • Drożdże
  • gluten PSZENNY
  • Środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • wartość energetyczna: 1033 kJ | 244 kcal
  • tłuszcz: 3,3 g | nasycone kwasy tłuszczone: 0,54 g
  • węglowodany: 45 g | w tym cukry: 0,91 g
  • błonnik: 1,7 g | białko: 7,8 g | sól: 1,8 g
Akademia Piekarza Kontakt z nami

ul. Korkowa 68
04-519 Warszawa

tel. 22 332 65 45
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl

ul. Malownicza 33
02-272 Warszawa

tel. 22 332 65 00
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl