Nasze produkty - Chleby mieszane:

Chleb włoski

waga 0,450 kg

Chleb pszenny wyrabiany jest na naturalnym zakwasie, a jego ciasto fermentuje 36 godzin. Dzięki wielogodzinnej fermentacji chleb zachowuje swoją świeżość na dłużej.
Dodatkowo jego smak wzbogaciliśmy o kawałki suszonych pomidorów oraz czarnych i zielonych oliwek, które nadają wyjątkowego smaku i aromatu. Złocista, chrupiąca skórka z charakterystycznym nacięciem na górze na pewno przyciągnie Wasz wzrok!

  • Mąka PSZENNA 33,3%
  • Naturalny zakwas pszenny 31,3 % (mąka PSZENNA 50,0 %, woda)
  • Woda
  • Pomidory suszone w oleju 5,1 % (pomidory suszone 80,0 %, olej słonecznikowy, sól, przyprawy, ocet winny)
  • Oliwki czarne 3,1 % (oliwki czarne, sól, stabilizator: glukonian żelazawy)
  • Oliwki zielone 3,1 % (oliwki zielone, sól)
  • Mąka ŻYTNIA 2,0 %
  • Gluten PSZENNY 1,6 %
  • Sól
  • Drożdże
  • Środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • wartość energetyczna: 1017 kJ | 240 kcal
  • tłuszcz: 2,7 g | nasycone kwasy tłuszczone: 0,46 g
  • węglowodany: 45 g | w tym cukry: 0,89 g
  • błonnik: 1,6 g | białko: 8,2 g | sól: 1,9 g
Akademia Piekarza Kontakt z nami

ul. Korkowa 68
04-519 Warszawa

tel. 22 332 65 45
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl

ul. Malownicza 33
02-272 Warszawa

tel. 22 332 65 00
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl