Nasze produkty - Chleby mieszane:

Chleb rustykalny mazowiecki

waga: 0,400 kg

Pszenno-żytni podłużny chleb z charakterystycznymi pęknięciami, wypiekany na naturalnym zakwasie żytnim z chrupiącą skórką i cudownie pachnącym wnętrzem. Swój smak i aromat zawdzięcza spontanicznej fermentacji.

*Zdjęcia przedstawione w opisach produktów mają charakter poglądowy.

  • mąka PSZENNA
  • woda
  • zakwas ŻYTNI (mąka ŻYTNIA, woda)
  • mąka ŻYTNIA
  • sól
  • mieszanka piekarnicza (gluten PSZENNY, mąka PSZENNA, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy)
  • drożdże

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • wartość energetyczna: 1033 kJ | 244 kcal
  • tłuszcz: 1,3 g | nasycone kwasy tłuszczone: 0,28 g
  • węglowodany: 49 g | w tym cukry: 0,73 g
  • błonnik: 2,8 g | białko: 7,6 g | sól: 1,3 g
Akademia Piekarza Kontakt z nami

ul. Korkowa 68
04-519 Warszawa

tel. 22 332 65 45
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl

ul. Malownicza 33
02-272 Warszawa

tel. 22 332 65 00
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl