Chleb na jogurcie

waga 0,450 kg
Chleb pszenno-żytni z jogurtem, na naturalnym zakwasie.
- mąka PSZENNA 35,1%
- woda
- naturalny zakwas żytni (mąka ŻYTNIA 13,2%, woda)
- mąka ŻYTNIA 8,8%
- jogurt naturalny 8,8% [śmietanka (z MLEKA) pasteryzowana, odtłuszczone MLEKO w proszku, białka MLEKA, żywe kultury bakterii jogurtowych] (8,8%)
- otręby PSZENNE
- sól
- mak niebieski
- gluten PSZENNY
- piekarskie drożdże prasowane
- środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy)
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 971 kJ / 230 kcal
- tłuszcz: 2,5 g | nasycone kwasy tłuszczone: 0,79 g
- węglowodany: 43 g | w tym cukry: 1,9 g
- błonnik: 3,1 g | białko: 7,2 g | sól: 1,5 g