Chleb na jogurcie

waga 0,450 kg
Chleb pszenno-żytni z jogurtem, na naturalnym zakwasie.
- mąka PSZENNA
- woda
- zakwas żytni (mąka ŻYTNIA, woda)
- mąka ŻYTNIA
- jogurt naturalny 8,0% [ŚMIETANKA pasteryzowana, MLEKO w proszku, białka MLEKA, żywe kultury bakterii jogurtowych]
- otręby PSZENNE
- sól
- mak
- gluten PSZENNY
- drożdże
- środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1104 kJ / 261 kcal
- tłuszcz: 3 g | nasycone kwasy tłuszczone: 0,88 g
- węglowodany: 48 g | w tym cukry: 1,9 g
- błonnik: 4 g | białko: 8,5 g | sól: 1,6 g