Chleb biesiadny

waga 2,500 kg
Chleb żytni z maślanką i kwasem chlebowym.
- mąka ŻYTNIA 55,9%
- woda
- MAŚLANKA 2,5%
- kwas chlebowy [serwatka w płynie (MLEKO), mąka ŻYTNIA, woda, regulatory kwasowości (kwas mlekowy, kwas octowy), mąka ŻYTNIA razowa, otręby ŻYTNIE, mączka słodowa JĘCZMIENNA, sól, JĘCZMIEŃ prażony, ŻYTO prażone, kultury starterowe]
- piekarskie drożdże prasowane
- sól
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 840 kJ / 198 kcal
- tłuszcz: 0,54 g | nasycone kwasy tłuszczone: 0,17 g
- węglowodany: 43 g | w tym cukry: 5,7 g
- błonnik: 2,2 g | białko: 4,2 g | sól: 1,6 g