Nasze produkty - Chleby mieszane:

Chleb biesiadny

waga 2,500 kg

Chleb wypiekany w 100% z mąki żytniej. Dodatek maślanki nadaje mu przyjemnego aromatu i delikatności. Pieczemy go w dużej formie, dzięki czemu chleb dłużej zachowuje świeżość. Sprawdzi się idealnie na dłuższy weekend dla całej rodziny.

Pieczywo żytnie polecamy szczególnie ze względu na jego prozdrowotne właściwości - zawiera dużo błonnika, witaminy z grupy B oraz kwas foliowy.

  • mąka ŻYTNIA 56,3 %
  • woda
  • maślanka 2,6 % (MLEKO, MAŚLANKA, kultury bakterii fermentacji mlekowej)
  • kwas w płynie (woda, kwasy: E 260, E 270; mąka ŻYTNIA, mąka ŻYTNIA razowa, otręby ŻYTNIE, prażone zmielone ziarno ŻYTA, sól, mąka ze słodu JĘCZMIENNEGO, prażona mąka ŻYTNIA, prażona mąka ze słodu JĘCZMIENNEGO, kultury starterowe
  • drożdże
  • sól

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • wartość energetyczna: 962 kJ / 227 kcal
  • tłuszcz: 0,7 g | nasycone kwasy tłuszczone: 0,2 g
  • węglowodany: 49 g | w tym cukry: 6,3 g
  • błonnik: 2,8 g | białko: 4,8 g | sól: 1,8 g
Akademia Piekarza Kontakt z nami

ul. Korkowa 68
04-519 Warszawa

tel. 22 332 65 45
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl

ul. Malownicza 33
02-272 Warszawa

tel. 22 332 65 00
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl