Nasze produkty - Chleby żytnie:

Chleb biesiadny

waga 2,500 kg

Chleb wypiekany z mąki żytniej z maślanką, która nadaje mu przyjemnego aromatu i delikatności. Pieczemy go w dużej formie, dzięki czemu chleb dłużej zachowuje świeżość. Sprawdzi się idealnie na dłuższy weekend dla całej rodziny.

*Zdjęcia przedstawione w opisach produktów mają charakter poglądowy.

  • mąka ŻYTNIA 55,7 %
  • woda
  • maślanka 2,6 % (MLEKO, MAŚLANKA, kultury bakterii fermentacji mlekowej)
  • kwas chlebowy (SERWATKA w płynie, mąka ŻYTNIA, woda, regulatory kwasowości (kwas mlekowy, kwas octowy), mąka ŻYTNIA razowa, otręby ŻYTNIE, mączka słodowa JĘCZMIENNA, sól, JĘCZMIEŃ prażony, ŻYTO prażone, kultury starterowe]
  • drożdże
  • sól

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • wartość energetyczna: 970 kJ / 229 kcal
  • tłuszcz: 1,2 g | nasycone kwasy tłuszczone: 0,1 g
  • węglowodany: 48 g | w tym cukry: 1 g
  • błonnik: 4,4 g | białko: 4,4 g | sól: 1,4 g
Akademia Piekarza Kontakt z nami

ul. Korkowa 68
04-519 Warszawa

tel. 22 332 65 45
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl

ul. Malownicza 33
02-272 Warszawa

tel. 22 332 65 00
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl