Nasze produkty - Chleby żytnie:

Chleb dyniowy

waga 1,000 kg

Chleb wypiekany na naturalnym zakwasie, w całości z mąki żytniej, bez dodatku drożdży. Jest to pieczywo idealne dla osób dbających o zdrowie. Naturalny zakwas zawiera kultury bakterii, które wspierają naszą odporność i korzystnie wpływają na pracę przewodu pokarmowego.

Chleb ten został wzbogacony o pestki dyni - źródło cynku i witaminy E. Dzięki słodowi żytniemu uzyskanemu z kiełków żyta charakteryzuje się on specyficznym smakiem i kolorem.

*Zdjęcia przedstawione w opisach produktów mają charakter poglądowy.

  • naturalny zakwas żytni 33,4 % (mąka ŻYTNIA, woda)
  • woda
  • pestki dyni 20,1 %
  • mąka ŻYTNIA 13,3%
  • słód żytni 1,5% (ŻYTO, woda)
  • mąka żytnia razowa 1,2 %
  • sól

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • wartość energetyczna: 1152 kJ / 275 kcal
  • tłuszcz: 12 g | nasycone kwasy tłuszczone: 2 g
  • węglowodany: 31 g | w tym cukry: 0,6 g
  • błonnik: 4,4 g | białko: 8,6 g | sól: 1,3 g
Akademia Piekarza Kontakt z nami

ul. Korkowa 68
04-519 Warszawa

tel. 22 332 65 45
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl

ul. Malownicza 33
02-272 Warszawa

tel. 22 332 65 00
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl