Nasze produkty - Chleby żytnie:

Chleb biesiadny

waga 2,500 kg

Chleb wypiekany z mąki żytniej z maślanką, która nadaje mu przyjemnego aromatu i delikatności. Pieczemy go w dużej formie, dzięki czemu chleb dłużej zachowuje świeżość. Sprawdzi się idealnie na dłuższy weekend dla całej rodziny.

*Alergeny: GLUTEN (ŻYTO, JĘCZMIEŃ), MLEKO
**Produkt może zawierać: JAJA, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, SOJĘ, GORCZYCĘ
***Zdjęcia przedstawione w opisach produktów mają charakter poglądowy.

  • mąka ŻYTNIA
  • woda
  • MAŚLANKA 3,1% (MLEKO)
  • drożdże
  • sól
  • regulatory kwasowości (kwas mlekowy, kwas octowy)
  • otręby ŻYTNIE
  • mąka ŻYTNIA razowa
  • mąka ze słodu JĘCZMIENNEGO
  • prażona mąka ze słodu JĘCZMIENNEGO

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • wartość energetyczna: 970 kJ / 229 kcal
  • tłuszcz: 1,2 g | nasycone kwasy tłuszczone: 0,05 g
  • węglowodany: 48 g | w tym cukry: 0,92 g
  • błonnik: 4,4 g | białko: 4,4 g | sól: 1,4 g
Akademia Piekarza Kontakt z nami

ul. Korkowa 68
04-519 Warszawa

tel. 22 332 65 45
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl

ul. Malownicza 33
02-272 Warszawa

tel. 22 332 65 00
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl