Nasze produkty - Chleby mieszane:

Chleb dobrodziej gryczany

waga 0,650 kg

Chleb pszenno-żytni na naturalnym zakwasie, z dodatkiem palonej kaszy gryczanej. Nasiona czarnego sezamu nadają jego skórce niezwykłego aromatu. Są też dobrym źródłem wapnia.

Chleb gryczany jest lekkostrawny i zawiera dużą ilość bakterii probiotycznych, które korzystnie wpływają na odporność oraz poprawiają trawienie. To zasługa długiej 24-godzinnej fermentacji ciasta.

*Zdjęcia przedstawione w opisach produktów mają charakter poglądowy.

  • mąka PSZENNA
  • woda
  • kasza gryczana palona 10,1%
  • naturalny zakwas żytni (mąka ŻYTNIA, woda)
  • mąka ŻYTNIA
  • otręby PSZENNE
  • SEZAM czarny
  • sól
  • drożdże
  • gluten PSZENNY
  • środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • wartość energetyczna: 1086 kJ/ 257 kcal
  • tłuszcz: 2,7 g | nasycone kwasy tłuszczone: 0,5 g
  • węglowodany: 47 g | w tym cukry: 0,7 g
  • błonnik: 5,1 g | białko: 8,6 g | sól: 2,1 g
Akademia Piekarza Kontakt z nami

ul. Korkowa 68
04-519 Warszawa

tel. 22 332 65 45
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl

ul. Malownicza 33
02-272 Warszawa

tel. 22 332 65 00
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl