Nasze produkty - Przekąski:

Bajgiel z pieczonym kurczakiem i tapenadą

waga 0,230 kg

Bajgiel z sezamem i siemieniem lnianym z tapenadą z oliwek, suszonych pomidorów i kaparów, z kawałkami pieczonej piersi kurczaka sielskiego, liśćmi szpinaku, chipsem z wędzonego bekonu oraz sosem majonezowym.

*Zdjęcia przedstawione w opisach produktów mają charakter poglądowy.

  • bajgiel 40,7 % [mąka PSZENNA, woda, mąka ŻYTNIA, nasiona SEZAMU, nasiona siemienia lnianego, cukier, olej rzepakowy, drożdże, ekstrakt słodowy (słód JĘCZMIENNA, JĘCZMIEŃ, woda), sól, pasteryzowane białko (białko JAJA, regulator kwasowości: kwas mlekowy, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, stabilizator: siarczan glinu), gluten PSZENNY, glukoza, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy]
  • pieczona pierś z kurczaka sielskiego 26,0 % [pierś z kurczaka, olej rzepakowy, cebula czerwona, natka pietruszki, przyprawy, sól, cukier, ocet jabłkowy (SIARCZYNY)]
  • sos [majonez (olej rzepakowy, woda, ocet spirytusowy, pasteryzowane żółtko JAJA, cukier, sól, zagęstnik: guma ksantanowa, przeciwutleniacz: sól wapniowa disodowa EDTA), sos TABASCO (czerwona papryka jalapeno, woda, cukier, sól, czosnek, ocet, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, sos z czerwonej ostrej papryki TABASCO (ocet, czerwona papryka, sól), sól]
  • tapenada 10,6 % [oliwki czarne i zielone (oliwki, sól, stabilizator: glukonian żelaza, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), pomidory suszone (suszone pomidory, olej rzepakowy, sól, przyprawy, czosnek, kapary, regulatory kwasowości (kwas octowy i kwas cytrynowy), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), kapary (kapary, woda, ocet winny, sól), olej rzepakowy, czosnek, natka pietruszki, oliwa z wytłoczyn z oliwek, sok z cytryny z zagęszczonego soku z cytryny, przyprawy]
  • boczek pieczony [boczek wieprzowy, sól, glukoza, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu]
  • szpinak

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • wartość energetyczna: 1503 kJ / 361 kcal
  • tłuszcz: 23 g | nasycone kwasy tłuszczone: 2,4 g
  • węglowodany: 29 g | w tym cukry: 4,7 g
  • błonnik: 1,8 g | białko: 8,5 g | sól: 3,4 g
Akademia Piekarza Kontakt z nami

ul. Korkowa 68
04-519 Warszawa

tel. 22 332 65 45
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl

ul. Malownicza 33
02-272 Warszawa

tel. 22 332 65 00
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl