Kanapka z pastą z tuńczyka i jaj z wolnego wybiegu

waga 0,200 kg
Kanapka na bazie pszenno - żytniego chleba z pastą z tuńczyka i jaj z wolnego wybiegu, cebulą, czerwoną papryką, kiełkami rzodkiewki i liśćmi szpinaku.
*Zdjęcia przedstawione w opisach produktów mają charakter poglądowy.
- chleb z siemieniem [naturalny zakwas żytni [mąka ŻYTNIA, woda], mąka PSZENNA, woda, nasiona siemienia lnianego 5,9 %, sól, drożdże]
- pasta z tuńczyka i jaj 38,1 % [ jaja gotowane z wolnego wybiegu 50,1 % (JAJA, sól, regulator kwasowości: kwas octowy), tuńczyk 40,1 % (TUŃCZYK 95,0 %, olej słonecznikowy, sól), szczypiorek, pieprz czarny, majonez (olej rzepakowy, woda, ocet, pasteryzowane żółtko JAJA, musztarda (woda, GORCZYCA, ocet, sól, cukier, przyprawy, aromat), cukier, sól, przyprawy, zagęstnik: guma ksantanowa, przeciwutleniacz: sól wapniowo disodowa EDTA, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), sól]
- masło [MASŁO, sól]
- cebula czerwona
- papryka czerwona
- kiełki rzodkiewki
- szpinak
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 855 kJ | 204 kcal
- tłuszcz: 8,2 g | nasycone kwasy tłuszczone: 2,6 g
- węglowodany: 22 g | w tym cukry: 0,48 g
- błonnik: 2,8 g | białko: 9,1 g | sól: 1,3 g