Kanapka z podpiekaną kiełbasą krakowską

waga: 185g
Kanapka na bazie pieczywa pszenno-żytniego z podpiekaną kiełbasą krakowską, sałatą, żółtym serem Gouda, ogórkiem i majonezem.
*Zdjęcia przedstawione w opisach produktów mają charakter poglądowy.
- chleb [naturalny zakwas żytni 36,6 % [mąka ŻYTNIA, woda], mąka PSZENNA 21 %, woda, mąka ŻYTNIA 8,1 %, sól, drożdże]
- kiełbasa krakowska sucha podpiekana 11,3 % [kiełbasa krakowska sucha 93,3 % (mięso wieprzowe, sól, stabilizatory (mleczan sodu, cytryniany sodu), przyprawy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu, olej rzepakowy]
- ser (MLEKO pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna)
- majonez (olej rzepakowy, woda, ocet, pasteryzowane żółtko JAJA, musztarda (woda, GORCZYCA, ocet, sól, cukier, przyprawy, aromat), cukier, sól, przyprawy, zagęstnik: guma ksantanowa, przeciwutleniacz: sól wapniowo disodowa EDTA, regulator kwasowości: kwas cytrynowy),
- sałata karbowana
- ogórek
- masło [MASŁO, sól]
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1125 kJ | 269 kcal
- tłuszcz: 14 g | nasycone kwasy tłuszczone: 4,8 g
- węglowodany: 27 g | w tym cukry: 1,1 g
- błonnik: 1,7 g | białko: 7,9 g | sól: 1,4 g