Kanapka z wegańską pastą słonecznikową
waga 0,210 kg
Kanapka na bazie pieczywa pszenno-żytniego z pastą słonecznikową, piklowaną cebulą, pieczonym burakiem i liśćmi szpinaku.
* Zdjęcia przedstawione w opisach produktów mają charakter poglądowy.
- chleb [mąka PSZENNA, zakwas żytni (mąka ŻYTNIA, woda), woda, mąka ŻYTNIA, sól, drożdże, suszony zakwas (produkty przemiału ŻYTA), środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy]
- pasta słonecznikowa 37,0 % [ziarna słonecznika 48,9 %, olej rzepakowy, pomidory suszone (suszone pomidory, olej rzepakowy, sól, przyprawy, czosnek, kapary, regulatory kwasowości (kwas octowy, kwas cytrynowy), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, natka pietruszki, sok z cytryny z zagęszczonego soku z cytryny, czosnek, sól, pieprz czarny]
- piklowana czerwona cebula [cebula czerwona, ocet winny czerwony (ocet winny, przeciwutleniacz: DWUTLENEK SIARKI), cukier, przyprawy]
- buraki gotowany
- szpinak
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1364 kJ | 327 kcal
- tłuszcz: 18 g | nasycone kwasy tłuszczone: 1,5 g
- węglowodany: 32 g | w tym cukry: 3,5 g
- błonnik: 2,7 g | białko: 7,8 g | sól: 1,1 g