Kanapka z pastą jajeczną
waga 0,210 kg
Kanapka na bazie pieczywa pszenno-żytniego z pastą jajeczną z jaj z wolnego wybiegu, ogórkiem konserwowym, rzodkiewką i kiełkami.
*Zdjęcia przedstawione w opisach produktów mają charakter poglądowy.
- chleb [naturalny zakwas żytni 36,6 % [mąka ŻYTNIA, woda], mąka PSZENNA 21 %, woda, mąka ŻYTNIA 8,1 %, sól, drożdże]
- pasta jajeczna 36,7 % [JAJA gotowane z wolnego wybiegu 83,0 % (jaja, sól, regulator kwasowości: kwas octowy)
- majonez (olej rzepakowy, woda, ocet, pasteryzowane żółtko JAJA, musztarda (woda, GORCZYCA, ocet, sól, cukier, przyprawy, aromat), cukier, sól, przyprawy, zagęstnik: guma ksantanowa, przeciwutleniacz: sól wapniowo disodowa EDTA, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), szczypiorek, sól, pieprz czarny],
- rzodkiewka
- ogórki konserwowe [ogórki, woda, cukier, ocet spirytusowy, sól, stabilizator: chlorek wapnia]
- masło [MASŁO, sól]
- kiełki rzodkiewki
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 917 kJ | 219 kcal
- tłuszcz: 9,7 g | nasycone kwasy tłuszczone: 2,8 g
- węglowodany: 25 g | w tym cukry: 1,4 g
- błonnik: 1,7 g | białko: 7,0 g | sól: 1,2 g