Nasze produkty - Bułki:

Bajgiel z sezamem i siemieniem lnianym

waga 0,080 kg

Bułka pszenno-żytnia w kształcie pierścienia, z dodatkiem sezamu i siemienia lnianego.

Do produkcji bajgli używamy zaparzonej mąki żytniej. Proces ten w naturalny sposób przedłuża ich świeżość oraz nadaje im charakterystyczną gąbczastą strukturę.

Alergeny: PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, SEZAM

  • mąka PSZENNA
  • zaparzenie żytnie [woda, mąka ŻYTNIA]
  • woda
  • jasny ekstrakt słodowy [słód JĘCZMIENNY, JĘCZMIEN, woda]
  • nasiona siemienia lnianego 2,8%
  • SEZAM biały 2,8%
  • olej rzepakowy
  • cukier
  • drożdże
  • sól
  • środek wypiekowy [mąka słodowa PSZENNA, mąka PSZENNA, cukier, gluten PSZENNY, glukoza, preżelowana mąka PSZENNA, ekstrakt słodu (słód JĘCZMIENNY, woda), środek do przetwarzania mąki (E 300)]

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • wartość energetyczna: 1425 kJ | 338 kcal
  • tłuszcz: 6,6 g | nasycone kwasy tłuszczone: 0,79 g
  • węglowodany: 59 g | w tym cukry: 4,9 g
  • błonnik: 3,3 g | białko: 8,9 g | sól: 1,4 g
Akademia Piekarza Kontakt z nami

ul. Korkowa 68
04-519 Warszawa

tel. 22 332 65 45
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl

ul. Malownicza 33
02-272 Warszawa

tel. 22 332 65 00
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl