Bajgiel z sezamem i siemieniem lnianym

waga 0,100 kg
Bułka pszenno-żytnia w kształcie pierścienia, z dodatkiem sezamu i siemienia lnianego.
Do produkcji bajgli używamy zaparzonej mąki żytniej. Proces ten w naturalny sposób przedłuża ich świeżość oraz nadaje im charakterystyczną gąbczastą strukturę.
- mąka PSZENNA
- woda
- zaparzenie żytnie [woda, mąka ŻYTNIA]
- nasiona siemienia lnianego 3,7%
- SEZAM biały 3,7%
- jasny ekstrakt słodowy [słód JĘCZMIENNY, JĘCZMIEŃ, woda]
- olej rzepakowy
- cukier
- drożdże
- sól
- białko JAJA kurzego
- środek wypiekowy [mąka słodowa PSZENNA, mąka PSZENNA, cukier, gluten PSZENNY, glukoza, preżelowana mąka PSZENNA, ekstrakt słodu (słód JĘCZMIENNY, woda), środek do przetwarzania mąki (E 300)]
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1486 kJ | 352 kcal
- tłuszcz: 7,9 g | nasycone kwasy tłuszczone: 0,95 g
- węglowodany: 59 g | w tym cukry: 4,9 g
- błonnik: 3,8 g | białko: 9,4 g | sól: 1,4 g