Nasze produkty - Bułki:

Bajgiel z sezamem i siemieniem lnianym

waga 0,100 kg

Bułka pszenno-żytnia w kształcie pierścienia, z dodatkiem sezamu i siemienia lnianego.

Do produkcji bajgli używamy zaparzonej mąki żytniej. Proces ten w naturalny sposób przedłuża ich świeżość oraz nadaje im charakterystyczną gąbczastą strukturę.

  • mąka PSZENNA
  • woda
  • mąka ŻYTNIA
  • nasiona SEZAMU 2,8%
  • nasiona siemienia lnianego 2,8%
  • cukier
  • olej rzepakowy
  • drożdże
  • ekstrakt słodowy (słód JĘCZMIENNY, JĘCZMIEŃ, woda)
  • sól
  • pasteryzowane białko kurze (białko JAJA, regulator kwasowości: kwas mlekowy, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, stabilizator: siarczan glinu)
  • mieszanka piekarnicza (gluten PSZENNY, mąka PSZENNA, glukoza, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy)

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • wartość energetyczna: 1356 kJ | 321 kcal
  • tłuszcz: 6,3 g | nasycone kwasy tłuszczone: 0,76 g
  • węglowodany: 56 g | w tym cukry: 4,7 g
  • błonnik: 3,1 g | białko: 8,6 g | sól: 1,5 g
Akademia Piekarza Kontakt z nami

ul. Korkowa 68
04-519 Warszawa

tel. 22 332 65 45
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl

ul. Malownicza 33
02-272 Warszawa

tel. 22 332 65 00
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl