Nasze produkty - Bułki:

Bajgiel z makiem

waga 0,100 kg

Bułka pszenno-żytnia w kształcie pierścienia, z dodatkiem maku.
Do produkcji bajgli używamy zaparzonej mąki żytniej. Proces ten w naturalny sposób przedłuża ich świeżość oraz nadaje im charakterystyczną gąbczastą strukturę.

*Zdjęcia przedstawione w opisach produktów mają charakter poglądowy.

  • mąka PSZENNA
  • woda
  • mąka ŻYTNIA
  • mak 4,2 %
  • cukier
  • olej rzepakowy
  • drożdże
  • ekstrakt słodowy (słód JĘCZMIENNY, JĘCZMIEŃ, woda)
  • sól
  • pasteryzowane białko kurze (białko JAJA, regulator kwasowości: kwas mlekowy, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, stabilizator: siarczan glinu)
  • gluten PSZENNY
  • glukoza
  • środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • wartość energetyczna: 1311 kJ | 310 kcal
  • tłuszcz: 5 g | nasycone kwasy tłuszczone: 0,55 g
  • węglowodany: 57 g | w tym cukry: 4,9 g
  • błonnik: 1,8 g | białko: 8,4 g | sól: 1,5 g
Akademia Piekarza Kontakt z nami

ul. Korkowa 68
04-519 Warszawa

tel. 22 332 65 45
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl

ul. Malownicza 33
02-272 Warszawa

tel. 22 332 65 00
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl