Kanapka z kiełbasą krakowską

waga: 0,185 kg
Kanapka na bazie pieczywa pszenno-żytniego z kiełbasą krakowską, sałatą, żółtym serem Gouda, ogórkiem i majonezem.
*Zdjęcia przedstawione w opisach produktów mają charakter poglądowy.
- chleb [mąka PSZENNA, zakwas żytni (mąka ŻYTNIA, woda), woda, mąka ŻYTNIA, sól, drożdże, suszony zakwas (produkty przemiału ŻYTA), środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy]
- kiełbasa krakowska sucha 11,3 % [mięso wieprzowe, sól, stabilizatory (mleczan sodu, cytryniany sodu), przyprawy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu]
- ser (MLEKO pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna)
- majonez [olej rzepakowy, woda, ocet spirytusowy, pasteryzowane żółtko JAJA, cukier, sól, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, przeciwutleniacz: sól wapniowo - disodowa EDTA]
- sałata karbowana
- ogórek
- masło [MASŁO, sól]
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1177 kJ | 281 kcal
- tłuszcz: 14 g | nasycone kwasy tłuszczone: 4,9 g
- węglowodany: 29 g | w tym cukry: 0,99 g
- błonnik: 1,8 g | białko: 8,9 g | sól: 1,4 g