Kanapka z kiełbasą krakowską
waga: 0,185 kg
Kanapka na bazie pieczywa pszenno-żytniego z kiełbasą krakowską, sałatą, żółtym serem Gouda, ogórkiem i majonezem.
*Zdjęcia przedstawione w opisach produktów mają charakter poglądowy.
- chleb [naturalny zakwas żytni [mąka ŻYTNIA, woda], mąka PSZENNA, woda, mąka ŻYTNIA, sól, drożdże]
- kiełbasa krakowska sucha 11,3 % [mięso wieprzowe, sól, stabilizatory (mleczan sodu, cytryniany sodu), przyprawy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu]
- ser (MLEKO pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna)
- majonez olej rzepakowy, woda, ocet spirytusowy, pasteryzowane żółtko JAJA, cukier, sól, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, przeciwutleniacz: sól wapniowo - disodowa EDTA]
- sałata karbowana
- ogórek
- masło [MASŁO, sól]
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1192 kJ | 261 kcal
- tłuszcz: 13 g | nasycone kwasy tłuszczone: 4,8 g
- węglowodany: 27 g | w tym cukry: 1,2 g
- błonnik: 1,8 g | białko: 8,1 g | sól: 1,4 g