Kanapka z pastą z tuńczyka i jaj z wolnego wybiegu
waga 0,200 kg
Kanapka na bazie pszenno - żytniego chleba z pastą z tuńczyka i jaj z wolnego wybiegu, papryką, kiełkami rzodkiewki i liśćmi szpinaku.
*Zdjęcia przedstawione w opisach produktów mają charakter poglądowy.
- chleb wieloziarnisty 52,4 % [mąka PSZENNA, woda, zakwas żytni [mąka ŻYTNIA, woda], mąka ŻYTNIA, siemię lniane 3,5 %, nasiona słonecznika 3,4 %, ziarno OWSA 1,2 %, sól, nasiona siemienia lnianego 0,7 %, pestki dyni 0,5 %, drożdże, słód żytni [ŻYTO, woda], suszony zakwas (produkty przemiału ŻYTO), środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy]
- pasta z tuńczyka i jaj z wolnego wybiegu 38,1 % [jaja gotowane z wolnego wybiegu 50,1 % (jaja, sól, regulator kwasowości: kwas octowy), tuńczyk 40,1% (TUŃCZYK 95,0 %, olej słonecznikowy, sól), majonez (olej rzepakowy, ocet spirytusowy, żółtko JAJA, cukier, przyprawy (zawierają gorczycę), sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, naturalny aromat, przeciwutleniacz: sól wapniowo-disodowa EDTA), szczypiorek, sól, pieprz czarny],
- masło: [MASŁO, sól]
- kiełki rzodkiewki
- papryka czerwona
- szpinak
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1038 kJ | 248 kcal
- tłuszcz: 12 g | nasycone kwasy tłuszczone: 3,1 g
- węglowodany: 24 g | w tym cukry: 0,94 g
- błonnik: 2 g | białko: 10 g | sól: 1,2 g