Kanapka z pastą jajeczną
waga 0,210 kg
Kanapka na bazie pieczywa pszenno-żytniego z pastą jajeczną z jaj z wolnego wybiegu, ogórkiem konserwowym, rzodkiewką i kiełkami.
*Zdjęcia przedstawione w opisach produktów mają charakter poglądowy.
- chleb [mąka pszenna, zakwas żytni (mąka ŻYTNIA, woda), woda, mąka ŻYTNIA, sól, drożdże, suszony zakwas (produkty przemiału ŻYTA), środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy]
- pasta jajeczna 36,7 % [jaja gotowane z wolnego wybiegu 83,0 % (JAJA, sól, regulator kwasowości: kwas octowy)
- majonez (olej rzepakowy, woda, ocet, pasteryzowane żółtko JAJA, musztarda (woda, GORCZYCA, ocet, sól, cukier, przyprawy, aromat), cukier, sól, przyprawy, zagęstnik: guma ksantanowa, przeciwutleniacz: sól wapniowo disodowa EDTA, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), szczypiorek, sól, pieprz czarny],
- szczypiorek
- ogórki konserwowe [ogórki, woda, cukier, ocet spirytusowy, sól, stabilizator: chlorek wapnia]
- masło [MASŁO, sól]
- kiełki rzodkiewki
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 951 kJ | 227 kcal
- tłuszcz: 9,8 g | nasycone kwasy tłuszczone: 2,9 g
- węglowodany: 26 g | w tym cukry: 0,96 g
- błonnik: 1,7 g | białko: 7,8 g | sól: 1,6 g