Kanapka z wegańską pastą słonecznikową
waga 0,210 kg
Kanapka na bazie pieczywa pszenno-żytniego z pastą słonecznikową, piklowaną cebulą, pieczonym burakiem i liśćmi szpinaku.
* Zdjęcia przedstawione w opisach produktów mają charakter poglądowy.
- chleb [naturalny zakwas żytni 36,6 % (mąka ŻYTNIA, woda), mąka PSZENNA 21 %, woda, mąka ŻYTNIA 8,1 %, sól, drożdże]
- pasta słonecznikowa 37,0 % [ziarna słonecznika 48,9 %, olej rzepakowy, pomidory suszone (suszone pomidory, olej rzepakowy, sól, przyprawy, czosnek, kapary, regulatory kwasowości (kwas octowy, kwas cytrynowy), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, natka pietruszki, sok z cytryny z zagęszczonego soku z cytryny, czosnek, sól, pieprz czarny]
- piklowana czerwona cebula [cebula czerwona, cukier, ocet winny biały, przyprawy]
- buraki pieczone [burak czerwony, olej rzepakowy, sól]
- szpinak
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1425 kJ | 342 kcal
- tłuszcz: 21 g | nasycone kwasy tłuszczone: 1,7 g
- węglowodany: 29 g | w tym cukry: 4,8 g
- błonnik: 3,0 g | białko: 7,7 g | sól: 1,3 g