Paszteciki z kapustą i pieczarkami

na wagę
Klasyczne paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem z kapusty i pieczarek.
Idealne jako samodzielna przekąska oraz jako dodatek do zup.
*Zdjęcia przedstawione w opisach produktów mają charakter poglądowy.
- ciasto francuskie [margaryna (oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, częściowy utwardzony palmowy), woda, emulgatory (mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, lecytyny), sól, przeciwutleniacze (estry kwasów tłuszczowych i kwasu askorbinowego, mieszanina tokoferoli), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, naturalny aromat, barwnik: karoteny), mąka PSZENNA, woda, olej rzepakowy, pasteryzowana masa jajowa (JAJA, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), sól]
- farsz kapuściano-pieczarkowy 32,3 % [kapusta kiszona 47,4 % (kapusta kiszona, marchew, sól), pieczarki 39,5 %, cebula, jarzynka (sól, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, rybonukleotydy disodowe), cukier, suszone warzywa (marchew, pasternak, cebula, czerwona papryka, czosnek), liść pietruszki, liść SELERA, aromaty (PSZENICA, SELER), olej rzepakowy, przyprawy, kwas: kwas cytrynowy, barwnik: ryboflawiny), pieprz czarny]
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1407 kj | 339 kcal
- tłuszcz: 26 g | nasycone kwasy tłuszczone: 11 g
- węglowodany: 22 g | w tym cukry: 0,4 g
- błonnik: 1 g | białko: 3,7 g | sól: 1 g