Aktualności, czyli co u nas słychać

  • Pieczywo tostowe nie tylko do grzanek

    31lipiec

    Pieczywo tostowe nie tylko do grzanek

    Wielu z Was czekało cierpliwie na ten produkt ; ) Próbowaliśmy różnych kształtów i składników, aby finalny efekt zaspokoił Wasze oczekiwania. Tak powstał nasz najnowszy chleb Tostowy!

    Pszenny czy orkiszowy

    W pierwszej kolejności macie szansę spróbować dwóch wersji:

    • klasycznej pszennej,
    • z mąką orkiszową i otrębami (źródło błonnika pokarmowego).

    Oba chleby wypiekane są z naturalnym zakwasem i nie zawierają substancji konserwujących. Ale to nie koniec niespodzianek. Niebawem rodzina chlebów tostowych powiększy się… Szczegóły wkrótce!

    Na śniadanie i na piknik

    Nasze chleby tostowe idealnie nadają się do stworzenia kanapki typu sandwich, zapiekanej z szynką i serem w opiekaczu. Równie wybornie smakują w formie grzanek, zarumienionych w tosterze, piekarniku czy nawet klasycznie na patelni,  podanych z odrobiną masła oraz domowej konfitury. Jeśli nie macie jednak tostera czy opiekacza to nic straconego. Tosty sprawdzą się także jako baza do codziennej kanapki na drugie śniadanie lub na piknik.  A przy odrobinie fantazji wyczarujecie z nich praktyczne i smaczne koreczki, wprost na letnią imprezę.

    A już niebawem przedstawimy Wam kilka inspirujących przepisów z wykorzystaniem naszego pieczywa tostowego.

Powrót
Akademia Piekarza Kontakt z nami

ul. Korkowa 68
04-519 Warszawa

tel. 22 332 65 45
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl

ul. Malownicza 33
02-272 Warszawa

tel. 22 332 65 00
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl