Aktualności, czyli co u nas słychać

  • Mistrzowski smak GELATO – biała czekolada z marakują

    25marzec

    Mistrzowski smak GELATO – biała czekolada z marakują

    Nasze smaki GELATO na nadchodzące lato.

    Przed nami kolejny sezon lodowy, który rozpoczęliśmy z ogromnym uśmiechem na twarzy. Podczas pierwszej edycji Mistrzostw Gelato Poland na SweetTargach w Katowicach zdobyliśmy II miejsce za najlepszy smak lodów.

    Konkurs polegał na przygotowaniu lodów na losowo wybrany temat. Naszym lodziarzom przypadła ODLOTOTOWA TRUSKAWKA. Damian z Karoliną przygotowali sorbet na bazie prosecco i truskawek z nutą róży. Następnie w finale lodziarze zostali poproszeni o przygotowanie lodów z 3 składników: mascarpone, biała czekolada oraz marakuja. Tak właśnie powstał nasz przepyszny smak lodów, który już dziś dostępny jest w Grzybkowej Lodziarni w Międzylesiu.

    Pękamy z dumy i bacznie przyglądamy się nowym lodowym kreacjom.

     

Powrót
Akademia Piekarza Kontakt z nami

ul. Korkowa 68
04-519 Warszawa

tel. 22 332 65 45
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl

ul. Malownicza 33
02-272 Warszawa

tel. 22 332 65 00
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl