24luty
Spożywając węglowodany proste w bardzo szybki sposób jesteśmy w stanie zaspokoić głód. Zapewniamy sobie również poprawę humoru spowodowaną szybkim wzrostem poziomu glukozy we krwi. Czujemy się dobrze, ale tylko przez krótki czas, glukoza bowiem równie szybko spada. Wtedy dopada nas senność, następuje spadek samopoczucia i energii.
Aby tego uniknąć warto włączyć do diety węglowodany złożone – te, które uwalniane są do naszego organizmu stopniowo. Pomoże to nam utrzymać stały poziom glukozy we krwi oraz zapobiegać napadom głodu i wahaniom nastroju. W ocenie, które produkty warto spożywać, a które lepiej ograniczyć pomoże nam indeks glikemiczny (IG) – wskaźnik oznaczający szybkość wzrostu stężenia glukozy we krwi. Im mniejszy jest indeks glikemiczny, tym lepiej dla nas.
Chleb o niskim indeksie glikemicznym – nie tylko dla diabetyków
Chcąc pomóc Wam ułożyć prawidłową dietę stworzyliśmy linię chlebów o niskim indeksie glikemicznym. Zostały one poddane badaniom i otrzymały certyfikat produktów o niskim IG. Do wyboru macie:
Nasze chleby o niskim indeksie glikemicznym są odpowiednie dla diabetyków. Warto wprowadzić je do codziennego jadłospisu i już dziś zadbać o swoje zdrowie i dobre samopoczucie. Polecamy je również wszystkim dbającym o smukłą sylwetkę.
ul. Korkowa 68
04-519 Warszawa
tel. 22 332 65 45
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl
ul. Malownicza 33
02-272 Warszawa
tel. 22 332 65 00
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl