Śniadaniowe wytrawne tosty francuskie z chleba z Samopszą BIO z najprostszą salsą z awokado (2 porcje)
Składniki:
Przepis:
Jajka ubijamy z mlekiem, solą, pieprzem i wędzoną oraz ostrą papryką, jeśli używamy. Mieszamy do połączenia się składników. Na patelni na średnim ogniu roztapiamy masło. Kromki chleba maczamy dokładnie w jajecznej masie i smażymy na złoto z obu stron na wolnym ogniu, dodając w razie konieczności odrobinę więcej masła.
W międzyczasie awokado kroimy w grubą kostkę, dodajemy drobno posiekane zioła i doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Na ciepłe tosty nakładamy salsę z awokado, posypujemy płatkami parmezanu i świeżymi ziołami.
Smacznego!
ul. Korkowa 68
04-519 Warszawa
tel. 22 332 65 45
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl
ul. Malownicza 33
02-272 Warszawa
tel. 22 332 65 00
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl