Nasze inspiracje

  • Śniadaniowa kanapka na chlebie 100% żytnim BIO

    Śniadaniowa kanapka na chlebie 100% żytnim BIO z wiejskim twarożkiem, chrzanem i wędzonym pstrągiem (2 porcje)

    Składniki:

    • 4 kromki chleba 100% żytniego BIO
    • 200g dobrego twarogu półtłustego
    • 3 – 4 łyżki jogurtu naturalnego
    • 2 – 3 łyżki oliwy extra virgin
    • 2 łyżeczki chrzanu
    • ½ wędzonego pstrąga
    • kilka gałązek świeżych ziół: koperku, szczypiorku, rukwi wodnej
    • sól i świeżo mielony pieprz do smaku

    Przepis:

    Twaróg rozrabiamy z jogurtem naturalnym, dodajemy oliwę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Mięso ryby oddzielamy od skóry i ości, dzielimy na kawałki wielkości kęsa. Zioła skubiemy na drobne elementy.

    Kromki smarujemy cienką warstwą chrzanu, a następnie nakładamy porcję twarożku. Na górze układamy kawałki wędzonego pstrąga i wszystko posypujemy świeżymi ziołami.

    Smacznego!

Powrót
Akademia Piekarza Kontakt z nami

ul. Korkowa 68
04-519 Warszawa

tel. 22 332 65 45
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl

ul. Malownicza 33
02-272 Warszawa

tel. 22 332 65 00
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl