18kwiecień
Grzybkowe sposoby na pyszne lody!
12 kwietnia w naszych sklepach wystartował kolejny sezon lodowy. Jak co roku, w kwietniu w wielu naszych punktach pojawiły się lodowe wózki obfitujące w najpyszniejsze, rzemieślnicze smaki przygotowywanych przez nas lodów. Co prawda, szczyt sezonu jeszcze przed nami, ale Lodomaniacy już teraz przybywają, by spróbować tegorocznych propozycji.
Do waszych ulubionych smaków mlecznych zaliczamy: lody pistacjowe z prażonymi przez nas pistacjami, czekoladowe z belgijską czekoladą, czy prażony słonecznik z karmelem. Z nowości spróbujecie lodów o nazwie Gianduia – połączenie czekolady i orzechów laskowych, smak zbliżony do nutelli, jednak z bardziej wyrazistą nutą orzechów laskowych, tiramisu – smak dedykowany wszystkim miłośnikom tego włoskiego deseru. Na uwagę zasługuje także mleczna malina z hibiskusem. Z bardziej orzeźwiających, soczystych propozycji skosztujecie sorbetów: czerwona pomarańcza, klasyczna cytryna, czy mango marakuja.
Dodatkowo poza klasycznymi kulkami lodów, w kilku naszych sklepach możecie dostać wyjątkowe torty o smaku: śmietanowo-truskawkowym, czekoladowym z malinami, kokosowym z ananasem i limonką, pistacjowym z mango. Wyjątkowe, bo lodowe.
Znajdziecie je na Malowniczej 33, Korkowej 68 oraz w naszej Lodziarni w Międzylesiu.
Przygotowując lody zawsze używamy najwyższej jakości, wyłącznie naturalnych składników. To z nich sporządzamy unikalną bazę, w której można znaleźć: świeżą miętę, owoce, prawdziwą śmietanę, mleko, żółtka jaj, miód. Nie znajdziecie w nich sztucznych aromatów, barwników czy konserwantów. To co kiedy wstąpicie po nasze lody?
Zapraszamy:
ul. Korkowa 68
04-519 Warszawa
tel. 22 332 65 45
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl
ul. Malownicza 33
02-272 Warszawa
tel. 22 332 65 00
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl