Sałatka wietnamska

waga 0,320 kg
Sałatka wietnamska z makaronem ryżowym, pieczonym tofu, uprzednio marynowanym w paście gochujang, świeżymi warzywami i ziołami oraz sosem orientalnym. Sałatkę polecamy na większy głód, szczególnie osobom lubiącym orientalne smaki.
*Zdjęcia przedstawione w opisach produktów mają charakter poglądowy.
- makaron ryżowy 43,6 % [ryż, woda, olej rzepakowy, sól]
- pieczone tofu 15,1 % [tofu (woda, ziarno SOI, substancja wiążąca: siarczan wapnia)
- olej rzepakowy
- pasta z papryczek chilli (fermentowana pasta ryżowa (ryż, woda, sól), syrop glukozowy, ostra papryka w proszku, woda, pasta z soi fermentowanej (woda, soja, sól), alkohol, sól, ekstrakt z PSZENICY, mieszanka przypraw (woda, sól, SOJA, gluten (PSZENICA), alkohol, ekstrakt z drożdży, maltodekstryna), ekstrakt z soku z czosnku)sos sojowy (woda, ziarno SOI, PSZENICA, sól), miód nektarowy wielokwiatowy, czosnek, imbir]
- sos orientalny 12,2 % [olej rzepakowy, miód nektarowy wielokwiatowy, sos sojowy (woda, ziarno soi, PSZENICA, SÓL), ocet ryżowo-zbożowy (ocet spirytusowy (z alkoholu z dodatkiem PSZENICY, sake, ryżu i kukurydzy), sól), płatki chili]
- ogórek
- czerwona kapusta
- marchew
- kiełki fasoli mung [woda, kiełki fasoli mung, sól, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy]
- prażone ORZESZKI ARACHIDOWE
- liście kolendry
- szczypiorek
- papryka jalapeno
- bazylia tajska
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 716 kJ | 171 kcal
- tłuszcz: 10 g | nasycone kwasy tłuszczone: 0,91 g
- węglowodany: 15 g | w tym cukry: 4 g
- błonnik: 0,72 g | białko: 5 g | sól: 1,2 g