Nasze produkty - Chleby mieszane:

Chleb razowy kiełki-orzech

waga 0,500 kg

Chleb żytni z wykiełkowanym ziarnem żyta i orzechami włoskimi. Kiełki żyta nadają mu charakterystyczny kolor i posmak, a orzechy włoskie przełamują delikatną strukturę chleba. Orzechy te są cennym źródłem kwasów omega-3, wpływają pozytywnie na naszą pamięć i koncentrację. Są też dobrym źródłem białka niezbędnego w naszej diecie.

  • Naturalny zakwas żytni razowy [woda, mąka ŻYTNIA razowa Typ 2000 15%, wykiełkowane ziarno żyta 15% (ŻYTO, woda), mąka ŻYTNIA 6,6%]
  • ORZECHY WŁOSKIE 7,5%
  • Mąka PSZENNA
  • Jasny ekstrakt słodowy (słód JĘCZMIENNY, JĘCZMIEŃ, woda)
  • Sól
  • Piekarskie drożdże prasowane
  • Kminek

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • wartość energetyczna: 983 kJ | 234 kcal
  • tłuszcz: 5,6 g | nasycone kwasy tłuszczone: 0,65 g
  • węglowodany: 38 g | w tym cukry: 6,1 g
  • błonnik: 5 g | białko: 5,3 g | sól: 1,3 g
Akademia Piekarza Kontakt z nami

ul. Korkowa 68
04-519 Warszawa

tel. 22 332 65 45
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl

ul. Malownicza 33
02-272 Warszawa

tel. 22 332 65 00
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl