Nasze produkty - :

Certyfikat zgodności

Chleb z Samopszą BIO

waga 0,500 kg

Samopsza jest najstarszą ze znanych odmian pszenicy. Mąka z samopszy obfituje w białko. Zawiera cenne aminokwasy: fenyloalaninę, tyrozynę, metioninę i izoleucynę, które korzystnie wpływają na nasz układ nerwowy. Chleb z samopszy charakteryzuje się delikatnym orzechowym posmakiem i długo zachowuje świeżość.

Chleby BIO charakteryzują się najwyższą jakością surowców, zbilansowaną zawartością składników pokarmowych oraz wyjątkowym smakiem.

  • woda
  • ekologiczna mąka PSZENNA Typ 550
  • zakwas żytni (ekologiczna mąka ŻYTNIA Typ 580, woda)
  • ekologiczna mąka z ziarna Samopszy (11%)
  • BIO dynia
  • ekologiczna mąka ŻYTNIA Typ 580
  • BIO otręby PSZENNE
  • sól himalajska niejodowana
  • BIO słód PSZENNY
  • piekarskie drożdże prasowane

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • wartość energetyczna: 1029 kJ / 244 kcal
  • tłuszcz: 4,6 g | nasycone kwasy tłuszczone: 0,77 g
  • węglowodany: 38 g | w tym cukry: 1,5 g
  • błonnik: 6 g | białko: 9,7 g | sól: 0,01 g
Akademia Piekarza Kontakt z nami

ul. Korkowa 68
04-519 Warszawa

tel. 22 332 65 45
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl

ul. Malownicza 33
02-272 Warszawa

tel. 22 332 65 00
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl