Nasze produkty - :

Certyfikat zgodności

Chleb 100% żytni BIO

waga 0,320 kg

Chleb wypiekany w 100% z ekologicznej mąki żytniej, na naturalnym zakwasie. Do jego wypieku stosuje się metodę fermentacji wielofazowej. Pozwala to zachować wszelkie walory odżywcze zawarte w zbożu oraz nadaje mu charakterystyczny smak i zapach.

Chleb żytni polecany jest przez dietetyków, ponieważ zawiera dużą ilość błonnika, który korzystnie wpływa na pracę układu pokarmowego. Chleb żytni BIO charakteryzuje się najwyższą jakością surowców, zbilansowaną zawartością składników pokarmowych oraz wyjątkowym smakiem.

  • zakwas żytni (ekologiczna mąka ŻYTNIA Typ 580, woda)
  • ekologiczna mąka ŻYTNIA Typ 580
  • woda
  • sól himalajska niejodowana
  • BIO olej rzepakowy
  • piekarskie drożdże prasowane

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • wartość energetyczna: 838 kJ | 198 kcal
  • tłuszcz: 1,3 g | nasycone kwasy tłuszczone: 0,1 g
  • węglowodany: 39 g | w tym cukry: 3,6 g
  • błonnik: 4 g | białko: 5,6 g | sól: 0,01 g
Akademia Piekarza Kontakt z nami

ul. Korkowa 68
04-519 Warszawa

tel. 22 332 65 45
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl

ul. Malownicza 33
02-272 Warszawa

tel. 22 332 65 00
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl