Bajgiel ziarnisty z błonnikiem jabłkowym

waga 0,080 kg
Bułka pszenno-żytnia w kształcie pierścienia, z dodatkiem błonnika jabłkowego.
Do produkcji bajgli używamy zaparzonej mąki żytniej. Proces ten w naturalny sposób przedłuża ich świeżość oraz nadaje im charakterystyczną gąbczastą strukturę.
Alergeny: PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, SEZAM, OWIES, JAJA.
- Mąka PSZENNA
- Woda
- Zaparzenie żytnie [woda, mąka ŻYTNIA]
- Nasiona siemienia lnianego 4,9 %
- Jasny ekstrakt słodowy [słód JĘCZMIENNY, JĘCZMIEŃ, woda}
- Ziarna słonecznika 2,8 %
- Pestki dyni 2,6 %
- Płatki OWSIANE
- Cukier
- Drożdże
- SEZAM biały 1,4 %
- Sól
- Środek wypiekowy [mąka słodowa PSZENNA, mąka PSZENNA, cukier, gluten PSZENNY, glukoza, preżelowana mąka PSZENNA, ekstrakt słodu (słód JĘCZMIENNY, woda), środek do przetwarzania mąki (E 300)]
- Białko JAJA kurzego
- Błonnik jabłkowy 0,9 %
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1308 kJ/311 kcal
- tłuszcz: 7,6 g | nasycone kwasy tłuszczone: 1 g
- węglowodany: 49 g | w tym cukry: 4,1 g
- błonnik: 4,5 g | białko: 9,3 g | sól: 1,2 g