Nasze produkty - Bułki:

Bajgiel ziarnisty z błonnikiem jabłkowym

waga 0,080 kg

Bułka pszenno-żytnia w kształcie pierścienia, z dodatkiem błonnika jabłkowego.

Do produkcji bajgli używamy zaparzonej mąki żytniej. Proces ten w naturalny sposób przedłuża ich świeżość oraz nadaje im charakterystyczną gąbczastą strukturę.

Alergeny: PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, SEZAM, OWIES, JAJA.

  • Mąka PSZENNA
  • Woda
  • Zaparzenie żytnie [woda, mąka ŻYTNIA]
  • Nasiona siemienia lnianego 4,9 %
  • Jasny ekstrakt słodowy [słód JĘCZMIENNY, JĘCZMIEŃ, woda}
  • Ziarna słonecznika 2,8 %
  • Pestki dyni 2,6 %
  • Płatki OWSIANE
  • Cukier
  • Drożdże
  • SEZAM biały 1,4 %
  • Sól
  • Środek wypiekowy [mąka słodowa PSZENNA, mąka PSZENNA, cukier, gluten PSZENNY, glukoza, preżelowana mąka PSZENNA, ekstrakt słodu (słód JĘCZMIENNY, woda), środek do przetwarzania mąki (E 300)]
  • Białko JAJA kurzego
  • Błonnik jabłkowy 0,9 %

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • wartość energetyczna: 1308 kJ/311 kcal
  • tłuszcz: 7,6 g | nasycone kwasy tłuszczone: 1 g
  • węglowodany: 49 g | w tym cukry: 4,1 g
  • błonnik: 4,5 g | białko: 9,3 g | sól: 1,2 g
Akademia Piekarza Kontakt z nami

ul. Korkowa 68
04-519 Warszawa

tel. 22 332 65 45
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl

ul. Malownicza 33
02-272 Warszawa

tel. 22 332 65 00
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl