15listopad
TRADYCJA ZOBOWIĄZUJE
Nasz ojciec i dziadek, Henryk Cichowski, 90 lat temu zapoczątkował rodzinną tradycję w piekarnictwie. Od samego początku istnienia piekarni stawiał przede wszystkim na wysoką jakość oraz oryginalny smak oferowanych produktów.
A my tę tradycję kontynuujemy do dziś.
Wykorzystując nasze wieloletnie doświadczenie w pieczeniu chleba postanowiliśmy odpowiedzieć na stale rosnące zainteresowanie konsumentów produktami ekologicznymi.
Z dumą prezentujemy nasze dwie nowości: Chleb 100% żytni BIO i Chleb z Samopszą BIO.
Żywność ekologiczna charakteryzuje się przede wszystkim najwyższą jakością surowców, zbilansowaną zawartością składników pokarmowych oraz wyjątkowym smakiem.
Powstaje z surowców pochodzących z gospodarstw ekologicznych, stosujących naturalne metody produkcji, wykorzystujących organiczne nawozy. Produkcja żywności ekologicznej odbywa się w poszanowaniu dla środowiska naturalnego, bez użycia syntetycznych substancji takich, jak: nawozy sztuczne czy chemiczne pestycydy.
Chleb z Samopszą BIO
Samopsza jest najstarszą ze znanych odmian pszenicy (dzika forma pszenicy z Persji).
Mąka z Samopszy obfituje w białko. Zawiera cenne aminokwasy: fenyloalaninę, tyrozynę, metioninę i izoleucynę, które nie występują w orkiszu ani tradycyjnej pszenicy.
Chleb z Samopszy charakteryzuje się delikatnym orzechowym posmakiem i dłużej zachowuje świeżość.
Chleb 100% żytni BIO
Chleb żytni wytwarzany jest na naturalnym zakwasie, tradycyjną metodą fermentacji wielofazowej. Proces ten nadaje mu wysokie walory żywieniowe oraz charakterystyczny smak i zapach. Wysoka zawartość mąki żytniej, która jest naturalnym źródłem błonnika, korzystnie wpływa na przemianę materii w organizmie.
ul. Korkowa 68
04-519 Warszawa
tel. 22 332 65 45
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl
ul. Malownicza 33
02-272 Warszawa
tel. 22 332 65 00
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl