Nasze produkty - Chleby mieszane:

Chleb alzacki

waga 0,420 kg

Chleb pszenno-żytni wypiekany na naturalnym zakwasie żytnim. Bardzo delikatny, z chrupiącą skórką i miękiszem o dużej porowatości. Ręcznie zawijany przez naszych piekarzy, stąd jego charakterystyczny nieregularny kształt. Chleb alzacki to połączenie polskiej tradycji z francuską metodą pieczenia chleba.

*Zdjęcia przedstawione w opisach produktów mają charakter poglądowy.

  • mąka PSZENNA
  • woda
  • naturalny zakwas żytni (mąka ŻYTNIA, woda)
  • mąka ŻYTNIA
  • sól
  • słód JĘCZMINNY
  • drożdże
  • gluten PSZENNY
  • środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • wartość energetyczna: 1013 kJ / 239 kcal
  • tłuszcz: 1,1 g | nasycone kwasy tłuszczone: 0,2 g
  • węglowodany: 48 g | w tym cukry: 0,7 g
  • błonnik: 2,5 g | białko: 8 g | sól: 1,4 g
Akademia Piekarza Kontakt z nami

ul. Korkowa 68
04-519 Warszawa

tel. 22 332 65 45
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl

ul. Malownicza 33
02-272 Warszawa

tel. 22 332 65 00
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl