Tradycja zobowiązuje

Od 90 lat hasło to jest głównym mottem działalności piekarni „GRZYBKI”. A wszystko zaczęło się w 1927 roku, kiedy to Henryk Cichowski otrzymał dyplom czeladnika w zawodzie piekarza. Od tego momentu życie swoje i jego ukochanej żony Tosi zostało na stałe związane z produkcją pieczywa.

W 1986 roku tradycje rodzinne przejęły dzieci: Andrzej i Krzysztof Cichowscy oraz Elżbieta Federowicz. Wszyscy posiadają mistrzowskie uprawnienia w zawodzie piekarza. Ale na tym nie koniec. Obecnie w piekarni pracuje także trzecie pokolenie, wnuczki i wnukowie Henryka i Tosi.

PRODUKCJA W WARSZAWIE

wczoraj i dziś...

Od 1985 r. – zakład przy Alei Stanów Zjednoczonych. Temu miejscu piekarnia zawdzięcza swoją nazwę GRZYBKI. A właściwie okolicznym mieszkańcom, którzy nadali ją ze względu na wyjątkową i charakterystyczną architekturę obiektu. W 1996 roku powstaje kolejny zakład przy ulicy Korkowej 68. Obiekt zostaje zgłoszony przez Stowarzyszenie Architektów Polskich do konkursu na „Ulubieńca Warszawy”. To nie wszystko. W 2016 roku otwarty zostaje nowoczesny zakład przy ulicy Malowniczej 33.

Technologia

Od samego początku istnienia piekarnia stawia przede wszystkim na jakość oferowanych produktów. Szeroka gama asortymentu opiera się na 90-letnim doświadczeniu. Pozwala to na zachowanie wysokiej jakości i oryginalnego smaku wyrobów. W dzisiejszych, bardzo wymagających czasach liczą się przede wszystkim prozdrowotne właściwości produktów.

Piekarnia prowadzi badania na zawartość składników odżywczych. Ich wyniki można odnaleźć na etykietach oferowanych produktów. Przestrzeganie reżimów technologicznych i receptur, których część wprowadził sam Henryk Cichowski – pozwalają na osiąganie rewelacyjnych właściwości smakowo-odżywczych. Bo przecież dobry chleb jest naturalnym źródłem błonnika, magnezu, fosforu i wielu innych cennych mikroelementów.

  • Świat

    Właściciele i pracownicy piekarni od lat uczestniczą w międzynarodowych targach, gdzie pogłębiają swoją wiedzę technologiczną oraz poszukują najlepszych rozwiązań w zaopatrzeniu nowoczesnego parku maszynowego zakładów.

  • Dziś

    Obecnie piekarnia GRZYBKI oferuje ponad 80 naturalnych rodzajów chleba. Te o niezwykle bogatym wnętrzu zawierają najwyższej jakości ziarna zbóż, pestki dyni, słonecznika, czarny sezam, nasiona Chia, jagody Goji, śliwki kalifornijskie, a wszystko to w trosce o jak największe zadowolenie wymagających Klientów.

  • Cukiernia

    Jak wiadomo nie samym chlebem człowiek żyje - dlatego też GRZYBKI posiadają szeroką gamę wyrobów cukierniczych, począwszy od pysznych drożdżówek, poprzez ciasteczka na wagę, po wspaniałe serniki, ciasta i torty. Każdy smakosz znajdzie dla siebie coś odpowiedniego. Cukiernia szczyci się bardzo lubianymi przez Klientów ciastami tradycyjnymi takimi jak drożdżowe czy szarlotka, ale nie tylko.

Akademia Piekarza Kontakt z nami

ul. Korkowa 68
04-519 Warszawa

tel. 0 22 615 80 80
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl

ul. Malownicza 33
02-272 Warszawa

tel. 538 238 261
e-mail: kontakt@piekarniagrzybki.pl